Mattor för offentlig miljö

De flesta av Katehas mattor klarar lättare, offentlig miljö; så kallade sällan vistelserum eller ytor. Exempel på sådana utrymmen kan vara hotellrum, foajéer, konferens- och mötesrum.

Kateha kan även tufta mattor för tuffare, offentliga miljöer. Vi har möjlighet att producera din matta i upp till storleken 500 x 1300 cm med en leveranstid på ca 4 veckor – Sencillo +Contract 500. Sencillo +Contract 500 passar som exklusiv heltäckningsmatta. Skulle du behöva en ännu större matta så har vi även möjlighet att tufta i max bredder upp till 1100 cm med obegränsad längd – Sencillo +Contract 1100. Denna variant kan även levereras med brandklassad latex backing när mattan ska fastmonteras. Sencillo +Contract 1100 passar som exklusiv heltäckningsmatta och kan också tuftas i hela stycken till trappor och trapphus. Alla våra tuftade kollektioner kan överföras till vår contract-kvalitet Sencillo +Contract. Kontakta oss gärna för mer information.

Vi har även ett flertal mattor i vårt sortiment som klarar extra, tuffa miljöer. Flertalet av dessa mattor går också att få i special när det gäller: storlekar, färger, mönster och baksidor.

Följande mattor klarar offentliga miljöer:

CAMELIA LUGG & CAMELIA ÖGLA
Camelia är en modern variant av rya. Den har två olika trådar naturfibrer som ger en melerad effekt och livlighet. Färgspektrat innebär att mattan är suverän att matcha till annan inredning. För offentliga miljöer rekommenderar vi Camelia lugg i lugghöjderna 25 mm och 14 mm, samt vår öglade variant med 12/16 mm lugghöjd.

THORA
Thora är en handtuftad öglad matta i olika färgsättningar och meleringar som ger den ett färgstark och levande uttryck. Thora är en av våra mattor med lägst lugghöjd. Funkar i många sammanhang där en lättskött matta önskas. Individuella färgsättningar är möjliga. Enkel att matcha i de flesta inredningar.

LOOP
Loop är en lyxig matta i riktigt grova öglor. Mjuk, tjock och härlig. Loop passar utmärkt för offentlig miljö då den uppfyller dessa krav.

MOULINÉ
Mouliné är en exklusiv matta som är handtuftad i tre olika fibrer, vilket ger en härlig, tvistad yta och livfull färgmix. Den är nästan enfärgad, men med mer struktur och attityd.

TOVA
Vår lyxiga handtuftade Tova är lite busig och tovig med sin grova struktur i både botten och yta av filtstripes. Den läckra färgskalan erbjuder både ton i ton, och kontraster mellan botten och toppgarn. Tova är särskilt lämpad för offentlig miljö.

ALLIUM
Allium är handvävd i ull på linnevarp, som avslutas med fin linnekant. I kollektionen finner du både traditionella och klassiska kulörer, men naturligtvis hittar du även de lite mer trendiga.

LINA
Lina är en härlig randig handvävd matta i ull på linnevarp. Tillgänglig i 3 färger som för tankarna till traditionella kelim mattor.

CONCAVE & CONVEX
Concave och Convex är mattor som har ett distinkt mönster som ger en optisk effekt, tack vare de fina linjernas avbrott och de välavvägda kulörerna.

STARS & FIELDS
Stars och Fields är mattor som har ett distinkt mönster som ger en optisk effekt, tack vare de fina linjernas avbrott och de välavvägda kulörerna.

MAN MADE
Man Made har ett spännande mönster, nästan som ett dramatiskt utropstecken. Formgivaren Erika Lagerbielke har gett mattan namn utifrån dess starkt konstruktiva karaktär. Handtuftad i ull och passar bra i offentlig miljöer.

WALK THIS WAY
En handtuftad matta i ett uttrycksfullt mönster. Här har formgivaren Anki Gneib gått loss med pennan och låtit slumpen få styra uttrycket. Handtuftad matta i ull som lämpar sig bra i offentliga miljöer.


Camelia lugg 25 mm Dark Blue och Allium Flamingo.