Mattor för offentlig miljö

De flesta av Katehas mattor klarar lättare, offentlig miljö; så kallade sällanvistelserum eller- ytor. Exempel på sådana utrymmen kan vara hotellrum, foajéer, konferens- och mötesrum.

Kateha kan även tufta mattor för tuffare, offentliga miljöer. Vi har möjlighet att producera din matta i upp till storleken 500 x 1300 cm med en leveranstid på ca 4 veckor – Celia contract och Cirius hardtwist contract. Celia contract passar som exklusiv heltäckningsmatta, och t o m som ljudabsorbent på en vägg. Skulle du behöva en ännu större matta så har vi även möjlighet att tufta i max bredder upp till 1100 cm med obegränsad längd – Contract 1100 – kontakta oss för information och offert. Contract 1100 kan levereras med brandklassad latex- backing när mattan ska fastmonteras. Mattan Contract 1100 passar som exklusiv heltäckningsmatta och kan t ex tuftas i hela stycken till trappor och trapphus. Alla våra tuftade kollektioner kan överföras till vår contract-kvalitet Celia. Kontakta oss gärna för mer information.

Vi har även ett flertal mattor i vårt sortiment som klarar extra, tuffa miljöer. Flertalet av dessa mattor går också att få i special när det gäller: storlekar, färger, mönster och baksidor.

Följande mattor klarar offentliga miljöer:

Camelia Lugg & Camelia ögla
Camelia är en modern variant av rya. Den har olika trådar naturfibrer i kamgarnsull och lin, som ger en melerad effekt och livlighet. Detta spektrum av färger innebär att mattan är enastående att matcha till annan inredning. För offentliga miljöer rekommenderar vi Camelia lugg i lugghöjderna 25 mm och 14 mm, samt vår öglade variant med 12/16 mm lugghöjd.

Mouliné
Mouliné är en exklusiv matta som är handtuftad i tre olika fibrer, vilket ger en härlig, tvistad yta och livfull färgmix. Den är nästan enfärgad, men med mer struktur och attityd.

Allium
Allium är handvävd i ull på linnevarp, som avslutas med fin linnekant. I kollektionen finner du både traditionella och klassiska kulörer, men naturligtvis hittar du även de lite mer trendiga.

Lina
Lina är en härlig randig handvävd matta i ull på linnevarp. Tillgänglig i 3 färger som för tankarna till traditionella kelim mattor.

Tribulus One, Two och Mono
Mattorna i Tribulus-serien är alla handvävda i finaste nyzeeländsk ull på stabil linnevarp. En utmärkt och slitstark kvalitet som passar i de flesta offentliga inredningar.

Lea contract
Tät-tuftad tvinnad kamgarnsull där mönstret formas genom inslag av öglad ull. Samma kvalitet som Celia contract innebär också samma färgmöjligheter. Rund, rektangulär eller kvadratisk – alla former möjliga.

Stars & Fields
Stars och Fields är mattor som har ett distinkt mönster som ger en optisk effekt, tack vare de fina linjernas avbrott och de välavvägda kulörerna.

Piazza
Piazza är en rutig matta som rör sig mellan fyra olika färger. Utförandet Piazza Natural består av masi-färger, dvs helt ofärgade naturliga ullnyanser.

Glänta
Glänta är en matta formgiven med ett mönster som skulpteras fram. Den är mönsterklippt i tät-tuftad kamgarnsull som är en slitstark kvalitet passande för användning i offentliga miljöer.

Sencillo standard
Sencillo är Katehas basmatta och handtuftas i 30 olika läckra kulörer för att passa in i alla olika miljöer och sammanhang. Sencillo standardkvalitet klarar lättare, offentlig miljö; så kallade sällanvistelserum eller -ytor.


Camelia lugg 25 mm Dark blue och Allium Flamingo.